poniedziałek, 8 października 2012

Klopsiki w sosie koperkowym

Co z kaszą gryczaną??
Klopsiki w sosie koperkowym będą idealne...


Potrzebujemy:

1kg mięsa wieprzowego
jajo
bułkę tartą
kolendrę
só, pieprz i słodką paprykę
pęczek koperku
dwie łyżki śmietany
pół szklanki mleka
2 łyżki mąki

Podgrzewam wodę, dodaję przyprawy. Z mięsa z przyprawami, jajkiem i bułką tartą formuję pulpety. Wrzucam je do wrzącej wody, chwilę gotuję. W mleku rozpuszczam śmietaną i mąkę. Dodaję trochę ciepłego wywaru i całość wlewam do garnka z pulpetami. Jeszcze chwilę gotuję, dorzucam posiekany koperek i gotowe.
Ja podałam z kaszą gryczaną i świeżą fasolką.






A w piekarniku piecze się szarlotka...

Do później...



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz